مهندس گوگل: گوشی پرچمدار پیکسل به اندازه آیفونهای شرکت اپل، ایمن است
امروزه، امنیت به یک موضوع کلیدی برای بسیاری از گجتهای هوشمند مبدل شده و این موضوع با توجه به اهمیت گوشیهای هوشمند در زندگی روزمره، چالش جدی را برای سازندگان ایجاد کرده است. با اینحال و بر خلاف سرمایهگذاریهای قابلتوجه شرکتهای سازنده، نمیتوان با قطعیت اعلام نمود که یک محصول از نظر “امنیت” مشکلی ندارد و غیرقابل نفوذ است.
به همین جهت، شرکت اپل، همواره به امنیت محصولات خود و بحث “ایمنی نرمافزاری” آنها اهمیت بسیاری میدهد و شرکت گوگل در مقابل، به این موضوع محکوم شده که تلاش چندانی برای حفظ امنیت اکوسیستم “اندروید” نداشته است. با اینحال، مدیر بخش “امنیت” سیستمعامل اندروید، بهتازگی مدعی شده است که امنیت گوشیهای هوشمند پیکسل جدید این شرکت با گوشیهای پرچمدار آیفون شرکت اپل، تقریباً در یک سطح است. برای جزئیات بیشتر، همراه ویندوزسنتر باشید.
امنیت سیستمعامل اندروید در آینده، افزایش خواهد یافت
برخلاف ادعای بسیاری از کارشناسان مبنی بر ایمننبودن اندروید، شرکت گوگل برای افزایش امنیت سیستمعامل “اندروید” گامهای جدی برداشته است و با انتشار بهروزرسانیهای امنیتی ماهانه که برای برطرفشدن آسیبپذیریهای سیستمعامل اندروید برای عدم سوءاستفاده هکرها از این حفرههای امنیتی ارائه میشود، تلاش میکند تا بحث “امنیت” سیستمعامل اندروید را به یک نقطه قوت برای این پلتفرم تبدیل نماید.
البته، اینکه گوگل تلاش میکند تا امنیت سیستمعامل اندروید را با توجه به “منبعباز بودن” آن افزایش دهد، قابلتوجه است اما نمیتوان این موضوع را نادیده گرفت که سیستمعامل آیاواس با توجه به بسته بودن این اکوسیستم، از امنیت نرمافزاری بیشتری برخوردار است؛ با اینحال، این سیستمعامل، شخصیسازی بسیار کمتری در مقایسه با سیستمعامل اندروید دارد که شاید چندان به مذاق کاربران، خوش نیاید!
به همین جهت، حفظ امنیت و ارائه یک سیستمعامل با “شخصیسازی” نسبتاً قابلتوجه از سوی یک شرکت، امکانپذیر نیست اما گوگل، مدعی شده که بهزودی، سطح امنیت نرمافزاری سیستمعامل اندروید را در مقایسه با سیستمعامل آیاواس، افزایش میدهد تا علاوهبر امکانپذیر بودن “شخصیسازی سیستمعامل اندروید”، دغدغهای از سوی کاربران برای امنیت این سیستمعامل وجود نداشته باشد.
گوشی پرچمدار پیکسل به اندازه آیفونهای شرکت اپل، ایمن است
البته، ذکر این موضوع خالی از لطف نیست که این ادعا، زمانی باید مطرح شود که شرکت گوگل، توسعه نرمافزاری تمامی محصولات شرکتهای ارائهدهنده گوشی هوشمند و تبلتهای اندرویدی را برعهده داشته باشد زیرا علیرغم انتشار بهروزرسانیهای ماهانه امنیتی از سوی گوگل، بسیاری از شرکتهای سازنده، این بهروزرسانی را بهطور منظم برای محصولات خود منتشر نمیکنند و مدعی هستند که با توجه به گستردگی محصولاتشان، این موضوع، امکانپذیر نیست.
همانطور که در ابتدای مطلب گفته شد، مدیر بخش “امنیت” سیستمعامل اندروید در یک مصاحبه اعلام کرده است که سطح ایمنی نرمافزاری گوشیهای پیکسل به دلیل نظارت مستقیم این شرکت بر روی بخش “نرمافزاری” آن و شخصیسازی نشدن آن توسط شرکتهای دیگر، نزدیک به امنیت نرمافزاری گوشیهای هوشمند آیفون شرکت اپل است.
علاوهبراین، وی مدعی شده است که در درازمدت، اکوسیستم منبعباز اندروید از نظر “ایمنی نرمافزاری” به یک سطح بهتر در مقایسه با سیستمعامل آیاواس خواهد رسید.
بنابر اعلام مهندس امنیت نرمافزاری سیستمعامل اندروید، ویژگی امنیتی ” Safety Net”، بیش از 400 میلیون واحد دستگاه را در روز بررسی میکند. علاوهبراین، تعداد قابلتوجهی برنامه در هر روز برای “عدم وجود مشکل امنیتی نرمافزاری” در آنها بررسی میشود که یک موفقیت است.
با وجود ویژگی امنیتی ” Safety Net”، تعداد دستگاههای اندرویدی که به بدافزار آلوده شدهاند به رقم بسیار کمی کاهش یافته است. بنابر اعلام رسمی مدیر بخش “امنیت” سیستمعامل اندروید، کمتر از یک درصد از گوشیهای هوشمند اندرویدی با برنامههایی همراه هستند که از نظر امنیت، مشکلساز است که در صورت صحتداشتن این ادعا، خارقالعاده بهنظر میرسد.
علاوهبراین، اعلام شده است که شرکت گوگل، سیستمعامل اندروید را از نظر “امنیت نرمافزاری” به مرحلهای رسانده که هدف قراردادن تعداد زیادی دستگاه با سوءاستفاده از یک حفرهامنیتی، تقریباً غیرممکن است. دیدگاه شما درباره ادعای مدیر بخش “امنیت” سیستمعامل اندروید، چیست؟ آیا این موضوع، تنها یک ادعا است یا واقعیت دارد؟
[divider]پیوست[/divider]
[column size=one_half position=first ]منبع: softpedia[/column]