مفاهیم و آموزش: فناوری مجازی سازی به زبان ساده
Virtualization یا همان مجازیسازی، شامل استفاده از منابع سختافزاری ( RAM-CPU-GPU ) برای استفاده از چندین سرویس است. البته مجازی سازی برای سیستم عامل، وسایل ذخیرهسازی و یا منابع شبکه هم قابل تعریف است. اما در این نوشته تمرکز بر این فناوری در CPU است. با ویندوزسنتر همراه باشید…
مجازی سازی
مجازی سازی, به شما این امکان را میدهد تا روی یک سیستم CPU چندین سیستم مجازی داشته باشید، بطوری که تکتک آنها به صورت مستقل برای ارائه سرویس ایفای نقش میکنند. در صورتی که همه آنها بهطور فیزیکی از یک منبع تغذیه میشوند. یعنی منبع فیزیکی-سختافزاری بین تمامی آنها به اشتراک گذاشته میشود. در این حالت هر یک از سیستمهای مجازی میتوانند دارای سیستمعاملها و نسخههای متفاوت باشند. بیشتر تکنیکهای مجازیسازی از طریق افزودن یک لایه نرمافزاری بین سختافزار کامپیوتر یا یک سیستمعامل میزبان است. نمونه مشهود و پرکاربرد این فناوری در نرم افزار مجازی ساز VMware دیده می شود.این نرم افزار جهت اجرای چند سیستم عامل مختلف روی سیستم عامل اصلی کاربرد دارد و برای پلتفرم های مختلف از جمله ویندوز و مکینتاش عرضه شده است. که قبلا آموزش استفاده از این نرم افزار جهت اجرای مک روی ویندوز را خدمت شما ارائه کردیم. اساس اجرای سیستم عامل ها روی سیستم اصلی ( مثلا ویندوز ) مبتنی بر استفاده از یک CPU به عنوان چند CPU مجازی می باشد. با اینکه این ویژگی در اغلب CPU های امروزی شرکت Intel و AMD وجود دارد ولی CPU های AMD جهت پیاده سازی ماشین های مجازی ضعیف عمل می کنند.
تفاوت با Hyper-Threading: در حالت Multi-core or Hyper-Threading ما شاهد وجود فقط یک سیستم عامل هستیم که توسط CPU چند هسته ای اجرا می شود. به بیان دیگر ما شاهد وجود تقسیم کار بر اساس میزان سنگینی پردازش داده میان هسته های مختلف هستیم. اما در حالت مجازی طوری شبیه سازی می شود که انگار چند سیستم عامل هر کدام CPU اختصاصی خود را دارند که بر اساس امکانات CPU حقیقی, به هر کدام تعداد مشخصی هسته اختصاص پیدا می کند. در تصاویر فوق تفاوت ذکر شده مشهود است.
اما از کجا بدانیم CPU ما از این فناوری پشتیبانی می کند یا خیر ؟
برای این کار راه های مختلفی وجود دارد که ما اینجا از نرم افزار LeoMoon CPU-V استفاده می کنیم. در این نرم افزار 2 قسمت اصلی وجود دارد. در قسمت پایین سمت چپ قسمت VT Supported و پایین سمت راست قسمت VT Enabled وجود دارند. اگر CPU شما از این فناوری پشتیبانی کند, تیک سبز در قسمت VT Supported نمایان خواهد شد. در غیر اینصورت CPU شما فاقد این قابلیت است.
چگونه این قابلیت را روشن کنیم؟
برای بررسی بازهم به سراغ نرم افزار LeoMoon CPU-V می رویم. اگر این قابلیت فعال باشد, بخش VT Enabled تیک سبز خواهد داشت. در غیر اینصورت باید آنرا از طریق BIOS روشن کنیم. برای اینکار باید کامپیوتر را ریستارت کنید و در هنگام بوت شدن سیستم، دکمه ی Del را از روی کیبورد بزنید ( البته برای هر مادربوردی به یک صورت است و ممکن است دکمه ی F10 یا F7 باشد که البته در هنگام بوت می نویسد که کدام دکمه است )
بعد از ورود به منوی بایوس, بسته به برند CPU کار را ادامه می دهیم:
1-برای CPU های اینتل شما باید به دنبال گزینه ی Intel Virtaulization Technology یا گزینه ی Intel VT یا گزینه ی VT بگردید در بایوس هایی که گزینه ی BIOS Features دارند.
2-CPU های AMD: برای این دسته از CPU ها باید شما به دنبال گزینه ی Intel Virtaulization Technology یا AMD-V virtualization یا گزینه ی AMD VT یا گزینه ی VT بگردید. پس از اینکه گزینه ی مورد نظر را پیدا کردید، باید آنرا Enabled کنید و سپس تغییرات را سیو کنید و از بایوس خارج شوید. بعد از راه اندازی مجدد سیستم, VT روشن خواهد شد.
حال کامپیوتر شما آماده راه اندازی انواع سیستم های مجازی خواهد بود…
کاربران گرامی می توانید به گروه تلگرام ویندوز سنتر بپیوندید.
تهیه شده در ویندوز سنتر