آیا سامسونگ با ارائه اسمارتفونی انقلابی مایکروسافت را از میدان به در خواهد کرد؟
هر ساله اسمارتفون ها کمی بهتر میشوند اما در حقیقت تغییر خاصی نمیکنند.
یک صفحهی چهارضلعی به همراه پردازندهای کمی سریعتر، دوربینی تا حدودی بهبود یافته و چند روش جدید برای بازکردن قفل دستگاه تمام تغییریست که تلفن های هوشمند از سال 2007 تا کنون داشتهاند.
اما مایکروسافت قرار است با چیزی که بسیاری آن را سرفیس فون مینامند این وضعیت را تغییر دهد. البته به شرطی که سامسونگ آن را به سرقت نبرد.
با ویندوزسنتر همراه باشید.
کاملترین گجت همراه
در سال 2015 به تبلتی 7 اینچی با قابلیت کانتینیوم و تماس تلفنی فکر میکردم. این تبلت که امکان استفاده به عنوان تلفن را نیز داشت میتوانست چیزی بهتر از یک تلفن هوشمند باشد.
در حالی که طرفداران ویندوز فون در انتظار سرفیس فون بودند، من با خودم فکر میکردم که آیا ممکن است این دستگاه بازطراحی سرفیس مینی باشد؟ یک دستگاه با قابلیت کانتینیوم و طراحی دقیق که جای خالی آن در خانواده محصولات سرفیس حس میشود و برای آنها که به استفاده از سرفیس مینی علاقه داشته اند، بسیاری از قابلیت های مثبت این تلبت ارائه خواهد کرد.
این گجت همراه، فاصلهی بین رایانه های خانگی و اسمارتفون ها را به خود اختصاص خواهد داد، بنابر این، مهندسان مایکروسافت باید بیتوجه به مختصات متعارف تلفنهای هوشمند، در هر دو بعد سختافزار و طراحی به دنبال خلق دستگاهی متفاوت باشند. هدف آنها میتواند خلق دستگاهی همسنگ دستگاه های سرفیس باشد.
حالا معتقدم این دقیقا همان کاری بود که آنها انجام دادند. در ماه نوامبر من در جلسهی ارائهای، ویدیوی مربوط به چشمانداز 2009 مایکروسافت را که در آن یک دستگاه تاشو با قابلیت تبدیل به دو دستگاه مستفل نمایش داده شده بود را برای حاضران پخش کردم و پرسیدم: “آیا مایکروسافت افقی از آیندهی سرفیس فون را نمایش داده است؟” حالا و به مدد پتنت های جدید منتشر شده از مایکروسافت، که شمای فنی دستگاه نمایش داده شده در ویدیو را نشان میدهد، میتوان پاسخ داد: بله!
طرفداران ویندوز فون امیدوارند با چیزی که به صورت بلقوه یک سرفیس تاشو است و به مدد قابلیت منحصر به فرد کانتینیوم، امکان تبدیل از یک دستگاه موبایل به یک رایانهی خانگی را دارد، بازی را به نفع مایکروسافت تغییر خواهد داد. البته همهی اینها در صورتیست که سامسونگ چنین دستگاهی را زودتر معرفی نکند.
سامسونگ: بیشتر از یک بازیگر در این بازی میگنجد
سامسونگ بزرگترین تولید کنندهی دستگاه های اندرویدیست و رویاهای بزرگی در سر دارد. اسمارتفون های خانوادهی گلکسی به مدد کمپین تبلیغات عظیم این شرکت توانستند حتی سلطهی آیفون بر بازار موبایل را کنار بزند.
افزون بر این، سامسونگ همواره به عنوان شرکتی که مرزهای های تلفن های همراه را جابه جا کرده شناخته شده است. زمانی که سامسونگ در سال 2011 نوت 5.3 اینجی خود را به بازار عرضه کرد، تیتان 4.7 اینجی اچ تی سی به عنوان بزرگترین اسمارتفون بازار شناخته می شد. صفحهنمایش منحنی جدید ترین دست آورد این شرکت بوده و چنانچه گزارشات منتشر شده صحیح باشد، یک تبلت 7 اینجی که با تا شدن امکان تبیدل به اسمارتفون را خواهد داشت جدید ترین افق پیش روی این شرکت به حساب می آید.
طبق شایعات اخیر، به عنوان ضربهای دیگر به چشمانداز مایکروسافت، به نظر میرسد سامسونگ قصد دارد قابلیتی مشابه کانتینیوم مایکروسافت را در نسل بعدی پرچمدار های خود ارائه کند. در صورت صحت این ادعا کاربران قادر خواهند بود دستگاه اندروید خود را به یک رایانهی خانگی بدل کنند، مشابه آنچه که در حال حاضر با یک دستگاه ویندوز فون دارای قابلیت کانتینیوم قابل انجام است. اما مزیت سامسونگ آن است که تعداد زیادی کاربر و طیف وسیعی از محصولات را در اختیار دارد.
سامسونگ سالانه 500 میلیون دستگاه تلویزیون، مانیتور، لپتاپ و لوازم خانگی به فروش میرساند. با داشتن چنین هستهی قدرتمند سامسونگ قادر است مانیتور و تلویزیون های خود را نیز در کنار تلفن های دارای قابلیت شبه-کانتینیوم تبلیغ کرده و زیرساخت کاملی را برای توسعهی بیشتر در آینده فراهم کند.
سابقهی ارائه تلویزیون به خریداران اسمارتفون پیش از این در کارنامهی سامسونگ وجود داشته است.
اضافه بر این، از تولید کنندهی لپتاپی چون سامسونگ بعید نیست که برای تکمیل اکوسیستم خود یک Superbook یا چیزی مشابه آن نیز عرضه کند.
در کنار این، خرید شرکت Harman نیز امکان حضور سامسونگ در صنعت اتوموبیل را فراهم کرده است، جایی که قابلیت های شبه-کانتینیوم امکان کاربری دارند. دیگر آنکه خرید شرکت هوشمصنوعی Viv ممکن است باعث اضافه شدن قابلیت های هوش مصنوعی به سایر محصولات این شرکت شود.
تمام این موارد یک اکوسیستم هوشمند و گسترده را فراهم خواهد کرد که “این گجت کامل” قادر به یکپارچهسازی با آن خواهد بود.
چشم انداز شرکت Viv برای هوشمصنوعی میتواند محصولات سایر شرکت های را نیز در افق های سامسونگ جای دهد.
این ترکیت از هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء در کنار دستگاه هایی تبلت- تلفن، شباهت زیادی به چشمانداز مایکروسافت دارد. اما طیف وسیع مشتریان و محصولات سامسونگ در کنار گستردگی اپ های اندرویدی این شرکت به همراه چشم انداز هوشمصنوعی و اینترنت اشیاء آن، از جمله مزیت هاییست که تحقق این اهداف را برای سامسونگ آسانتر میکند.
شیوه تک هستهای مایکروسافت
یک دستگاه موبایل بر روی پلتفرمی یکسانسازی شده مزیت های بیشتری از آنچه اندروید در اختیار کاربران قرار میدهد ارائه خواهد کرد. این روش به کاربران امکان میدهد از یک پلتفرم توسعه، استور، سیستم عامل و رابط کاربر ریسپانسیو یکسان بر روی دستگاه های مختلف استفاده کنند.
افزون بر این برنامههای UWP یکی دیگر از مزیت های پلتفرم مایکروسافت هستند و بر خلاف اپ های اندرویدی به همان شکل در صفحات بزرگتر نمایش داده نمیشوند بلکه با نمایش در حالت دسکتاپ تمامی ویژگی های متناسب با نسخهی دسکتاپ را نیز در اختیار خواهند داشت.
دیگر آنکه سامسونگ یک تولید کنندهی مستقل است اما مایکروسافت امکان همکاری با سایر تولیدکنندگان نظیر اچپی، آلکاتل، وارتونبروکس و خود سامسونگ را در اختیار دارد.
اضافه بر این، اجرای ویندوز بر روی پردازندههای ARM افق های بسیار روشنی را پیش روی تلفنهای تاشوی سرفیس باز کرده و آیندهی آن را جذاب خواهد کرد. به نظر من یکی از موراد بسیار ضرروی تشویق توسعهدهنگان به تبدیل اپ های Win32 به UWP است. در حقیقتا برای موفقیت سرفیس فون گسترش تمامی پل های برنامهسازی نظیر زامارین ضرورت دارد.
نهایتا آنکه ویندوز شل که استیو بالمر مقالهی مفصلی در رابطه با آن نوشته است، تجربهی استفاده از یک رابط کاربری ریسپانسیو را در زمان استفاده از کانتینیوم در اختیار کاربر قرار خواهد داد، چیزی که در طرح های سامسونگ به آن توجهی نشده است.
هرچیزی که زوتر ارائه شود زودتر مورد استفاده قرار میگیرد
قابلیت کانتینیوم مایکروسافت اولین قابلیت از نوع خود در بازار موبایل محسوب میشد اما برای مشتریان چندان شناخته شده نبود. تسلط سامسونگ به بازار و در اختیار داشتن کاربران زیاد، یکی از عوامل مهمیست که میتواند در کسب سهم قابل توجه از این بازار مفید واقع شود. هرچند ممکن است قابلیتی که مایکروسافت ارائه کرده از انچه سامسونگ عرضه میکند بهتر باشد، اما محصول سامسونگ به حد کافی خوب هست که بیشتر مشتریان را راضی کند. همین “به حد کافی خوب” در کنار بازار گستردهی سامسونگ همان چیزیست که برای کسب جایگاه مناسبی در این بازار کافیست.
افزون بر این، دستگاه موبایل-تبلت تاشوی سامسونگ نیز همین وضعیت را داراست و ممکن است بازار را از دست مایکروسافت خارج کند.
از قضا این واقعیت که مایکروسافت تلاش خواهد کرد تا اپلیکیشن محبوب Office Suite به بهترین شکل با قابلیت شبهکانتینیوم سامسونگ هماهنگی داشته باشد، به شکست مایکروسافت از سامسونگ کمک میکند.
[divider]پیوست[/divider]
[column size=one_half position=first ]منبع: ویندوز سنترال[/column]
خسته نباشید و ممنون از مقاله بسیار زیباتون :)